Västkustens bästa juridiska hjälp!

Det är bra att anlita en professionell advokat från början när man skriver juridiska dokument. Det blir då korrekt direkt och man knôr inte in saker som inte är förenligt med Svea Rikes lag.

Salta vindar, goa gubbar och räkmackor, vad kan bli mer genuint göteborgskt än så? Att hoppa på en spårvagn och hitta ett nytt område att upptäcka är alltid lika spännande. Många är de göteborgare som vandrat på gatorna i Haga och tjingsat på en och annan flanör och tjôtat lite grand med folk man träffat. Det är aldrig långt till något i Göteborg oavsett om man är ute efter centrumkärnan, lantlighet eller havet. Är man hungrig finns det allt att välja på; från enorma kanelbullar i Haga till smarriga räkmackor i Gothia Towers. Även om de allra flesta är goa gubbar så finns det också en och annan ful fisk eller andra saker man kan behöva hjälp med på juridisk väg.

Juridisk hjälp behövs både i Biskopsgården och i Örgryte

Juridisk hjälp kan vara allt ifrån en enkel juridisk rådgivning till att få hjälp att skriva kontrakt eller driva en process med hjälp av en jurist eller en advokat. Kanske behöver det bestridas en parkeringsbot från parkeringen vid Slottsskogen, eller skrivas äktenskapsförord innan det är dags att säga ”ja” i Trädgårdsföreningen. Det är viktigt att alla dokument är korrekt juridiskt skrivna i allt från testamente till köpekontrakt. Är något felaktigt kan en motpart riva upp allting igen och handlingarna är ogiltiga. När man skall skriva kontrakt är det bra att ha kontakt med en jurist. Jurister får inte ta ställning för eller emot någon part, utan skall se till att allting blir rätt gjort enligt de lagar och regler som finns.

Samma grundutbildning men olika titlar

Jurister och advokater har gått samma juridiska grundutbildning via exempelvis Handelshögskolan i Göteborg. Det som skiljer dem åt är att advokaten har arbetserfarenhet på en advokatbyrå samt en kortare vidareutbildning hos Advokatsamfundet. Ytterligare en viktig skillnad är också att advokat är en skyddad titel, vilket gör att det är straffbart att använda sig av den om man inte är advokat på riktigt. Det spelar ingen roll när man letar efter en advokat i Göteborg. Det finns alltid någon som jobbar jour och kan hjälpa till oberoende om man bor i Askim, Angered eller någonstans däremellan. Alla kan behöva juridisk hjälp ibland, så dra dig inte för att ringa när du behöver det.

3 Jun 2020