Misstänkt för brott – vad händer sedan?

Att vara misstänkt för brott kan få förödande följder om det går så långt som att du blir dömd. Risken är dock mindre med en skicklig advokat vid sin sida.

När det har gått så långt som att du är misstänkt för ett brott kan fortsättningen ta en av två vägar. Antingen kanske polisen bedömer att du är oskyldig och misstankarna stryks. I så fall lämnar du utredningen i bästa fall som en fri man eller kvinna. Ett annat alternativ är att misstankarna har blivit så starka och bevisningen är så övertygande att en åklagare känner att det är värt att väcka åtal mot dig. Det är ett alternativ som du naturligtvis inte önskar, men som likväl kan bli verklighet. Du bör alltid vara beredd på det värsta. Att vara beredd på det värsta innebär dock inte att du ska försöka sabba för dig själv. Snarare att du ska förbereda ett försvar.

Kontakta din advokat om du är misstänkt för brott

Försvaret börjar redan när man är misstänkt för brott. Det du säger redan i polisens förhör kan användas mot dig i ett senare åtal. Därför är det väldigt viktigt att vara försiktig. Poliserna är erfarna och kan försöka olika slags knep för att få dig att försäga dig, och gör du det kan det mycket väl vara kört. För att undvika att hamna i en sådan situation ska du naturligtvis ha en advokat vid din sida. Redan i de första förhören. Som en försiktighetsåtgärd för att du inte ska göra bort dig.

15 Apr 2022