Få hjälp med arbetstillstånd och kom igång snabbt på ditt nya arbete

Har du fått ett erbjudande om arbete i Sverige? Grattis! Om du inte är medborgare i ett EU-land behöver du dock ett arbetstillstånd innan du kan börja arbeta. En advokat kan hjälpa till med det.

Har du precis fått erbjudande om ett riktigt drömjobb i Sverige vill du förmodligen inte att det ska rinna dig genom fingrarna på grund av krånglande byråkrati. Om det är så att du inte är medborgare i ett EU-land kommer du att behöva ett arbetstillstånd innan du kan börja på ditt nya jobb. Ett arbetstillstånd innebär att du får leva, bo och arbeta i landet.

För att få arbetstillstånd finns olika grundkrav som måste uppfyllas oavsett vad det är för arbete, till exempel att du ska ha ett giltigt pass, att arbetet som du erbjudits ska följa svenska kollektivavtal och att du ska kunna försörja dig på det.

Undvik lång väntetid på ditt arbetstillstånd

Efter att en ansökan om arbetstillstånd skrivits i är det migrationsverket som ska godkänna den. Hur lång tid det tar att få ansökan godkänd beror dels på vilken bransch du ska arbeta i, dels vilken advokatbyrå som du vänder till dig för hjälp med detta. Går du genom en icke-certifierad byrå kan processen ta över ett år, medan det genom en certifierad byrå kan gå så snabbt som 10 dagar! Så för att vara säker på att du får ditt arbetstillstånd i tid vänd dig till en byrå som är certifierad och som har gedigen erfarenhet av dylika ärenden.

22 Feb 2022