Advokat Malmö - står du inför en vårdnadstvist?

Att man som par separerar eller skiljer sig är inte ovanligt. Vi förändras och kärlek kan både dö ut och uppstå på annat håll. Det finns också lagar att förhålla sig till i samband med att man ska avsluta ett äktenskap och för de allra flesta så blir det sällan några större problem i att komma överens och om vem som ska ha vad. Det gör ont, men det går ofta att lösa på ett sakligt och vuxet sätt.

Det finns emellertid exempel även på det motsatta och där en skilsmässa förvandlas till en renodlad tvist kring vem som ska ha huset, vem som ska ha bilen och vem som ska ha exempelvis sommarstugan och andra materiella ting. Det blir då ofta en fråga där man tar hjälp av en advokat i Malmö som riktat in sig på familjerätt.

En advokat inom familjerätt i Malmö kan även vara bra att anlita vid minsta lilla motstånd. Av den enkla anledningen att man genom detta också förhindrar större konflikter och hittar alternativa vägar för hur man ska gå vidare. Det finns även exempel på där en skilsmässa förvandlas till någonting helt annat och där bråken istället sker om vårdnaden av de gemensamma barnen.

En advokat kan hjälpa till med medling

Tyvärr ser man att antalet vårdnadstvister i Sverige ökat under senare år och att det alltid handlar om en oviss konflikt där rätten alltid utgår från att det bästa för barnen är fortsatt gemensam vårdnad och att båda vårdnadshavarna även fortsatt har lika ansvar. Därmed inte sagt att en vårdnadstvist är onödig och att en sådan aldrig behöver äga rum.

Tvärtom: i vissa fall så kan det vara en absolut nödvändighet. Vet du att den andra vårdnadshavaren inte erbjuder en trygg och säker miljö för dina barn så måste du också agera och anlita en advokat i Malmö som hjälper dig att vinna målet. I andra fall så kan en advokat inom familjerätt i Malmö vara exakt den person man behöver för att hitta en väg för vårdnad som passar båda parter.

Bristande kommunikation kan vara det stora skälet till att man inte kommer överens. Genom en advokat så får man en sakkunnig person som bidrar med medling och som kan hitta alternativa vägar för exempelvis skola, boende och umgänge.

6 Jun 2023