Hjälp efter våldtäkt i Göteborg

Att ha blivit utsatt för ett brott kan göra att man hamnar i chock och inte vill tänka på vad som hänt, men har man blivit utsatt för våldtäkt i Göteborg så ska man anmäla det så fort som möjligt.

Det svåra med att ha utsatts för ett sexualbrott är att man kanske kände personen som gjorde det. Man vill inte dra in polisen och ställa till en skandal. Eller så är man rädd för att få mer problem om man gör det.

Man undrar vad folk ska tänka om en, kanske kommer de att säga att det var ens eget fel. Att man hade varit med på det men ångrat sig eller att man bara hittat på. Man vet kanske inte ens vad man ska kalla det som hände.

Har man blivit utsatt för våldtäkt i Göteborg så finns det diskret och skyddande hjälp att få. Människor som hjälper till att sätta namn på vad som hänt. De arbetar dagligen med såna brott och vet hur svårt det är.

Man kan få gratis hjälp av en advokat om man utsatts för sexalbrott eller våldtäkt

Man vet kanske inte hur man ska börja och drar sig för att kontakta polisen, det blir så dramatiskt. Då kan man ta kontakt med ett sjukhus eller med en advokat direkt. Det finns advokater som bara arbetar med sexuella brott så de vet hur jobbigt det kan vara.

Ringer man, eller mejlar, så får man prata i lugn och ro med någon som kan hjälpa. Det är första steget.

25 Sep 2021